dimarts, 21 de desembre del 2010

L'EVOLUCIÓ DE L' ESCOLA PER UNA NOVA EDUCACIÓ

Hem continuat veient el vídeo de Redes educación anomenat:

EDUCACION DEL FUTURO: "CREAR HOY LAS ESCUELAS DEL MAÑANA" http://www.youtube.com/watch?v=ybKyAjPquQk


IDEES QUE ES RESSALTEN AL VÍDEO I LA MEVA OPINIÓ



- El món ha canviat molt; aquesta última generació el canvi s’ha produït a una velocitat increïble, la qual cosa fa que hi ha una gran distància entre els joves d’avui i els adults --> Els nens i joves d’avui dia són diferents perquè l’entorn en què viuen és diferent (ús massiu de noves tecnologies).

- Aules intel•ligents: són aules on totes les assignatures es treballen de manera interrelacionada --> tots els continguts estan lligats entre ells.

- La reflexió diària d’una notícia d’actualitat --> ajuda els alumnes a tenir cultura general, a compartir opinions, a aprendre a discrepar i argumentar els seus punts de vista.

- Terme empoderament --> els joves d’avui es senten cada dia més desconnectats de la societat perquè la barrera que hi ha entre la seva visió i la dels adults és cada cop més gran. Els joves no estan segurs de quin és el seu lloc ni com poden influir positivament a la societat que els envolta. Per això cal motivar-los i deixar que mostrin la seva visió oberta i les seves ganes per canviar les coses per tal d’aconseguir viure en un món millor.

- En general l’escola es troba situada a principis de segle XX , és a dir, fa servir mètodes molt tradicionals --> aquest vídeo mostra una clara evolució de l’escola (mètodes més rics, una visió més oberta).

- Llàstima que l’escola que apareix d’exemple (Escola SEK) perquè sintonitza amb aquestes idees sigui privada i per tant, hi hagi pel mig el poder adquisitiu de les famílies. Hi ha escoles públiques que també donen suport a l’evolució.

- CONCLUSIÓ: Sempre hem de mirar cap endavant, no ens podem estancar!

El David ha tancat la darrera classe donant-nos l’adreça del seu blog i convidant-nos a visitar-lo: dvilaltamurillo.wordpress.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada