dilluns, 25 d’octubre del 2010

EXCURSIÓ A CAN COLL

QUÈ HEM FET? QUÈ HEM VIST?

Quan hem arribat les persones que treballen a Can Coll ens han explicat a grans trets què consisteixen les diferents propostes i activitats que plantegen quan vénen grups d'escoles.
Després, ens hem dividit en 4 grups, per tal de visitar els 4 espais del recinte i fer-hi algunes activitats. A cada espai hi hem estat uns 45 minuts.

LA MASIA


Se’ns han mostrat les diferents cambres i se’ns ha explicat com es vivia antigament en una masia; l'evolució del segle XV al XXI.

LA CASA DELS PETITS


Aquest espai es divideix en diversos racons com: el racó de l'observació (on hi ha lupes per observar de ben a prop elements de l’entorn), el racó de plàstica (on amb uns motlles es poden representar amb fang, les petjades de diferents animals), el racó de l’expressió, el racó on es poden crear produccions a partir d'elements de la natura (closques de cargol, fulles, pinyes…), el racó de clavar claus, etc. Aquí duen a terme activitats en què els infants a partir de l’observació i l’experimentació poden aprendre moltes coses al mateix temps que es diverteixen.

ITINERARI DELS SENTITS


Per grups de 5 hem anat seguint un petit recorregut, en el qual ens hem anat trobant unes icones que representaven quatre dels cinc sentits (la vista, el tacte, l'olfacte i l'oïda). Cada vegada que ens trobàvem una d'aquestes icones ens havíem d'aturar per percebre a través del sentit que corresponia alguna sensació: Hem pogut escoltar el cant d'un ocell, el so de les fulles amb el vent; hem olorat flors, hem tocar l'escorça d'un arbre, una pinya, el tacte dels bolets, etc. L'objectiu d'aquesta activitat és observar i experimentar de forma directa amb els elements de l’entorn natural propis de la l’estació de l’any en que ens trobem quan fem la visita.

LA GRANJA I ELS HORTS


Ens han explicat que les activitats que proposen als infants és que facin les feines que es duen a terme al camp, com és preparar el menjar pels animals, fer feines a l'hort, netejar els fems, etc. Activitats d’aquest tipus ajuden a l' infant a posar-se al lloc d'un pagès i a saber de més a prop com és aquesta feina.
Nosaltres hem vist tots els animals (ovelles, truja, somera, gallines, gall, polletes, ànecs i conills), els hi hem donat de menjar i, fins i tot, a alguns els hem pogut tocar.

Finalment, ens han fet respondre unes preguntes perquè opinéssim sobre què ens ha semblat la visita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada